Jun 20, 2018

Γλυκομαννάνη, ένας Πολυσακχαρίτης υπέρ του Αδυνατίσματος

γλυκομαννανη για αδυνατισμα,γλυκομαννανη φυτικο σκευασμα αγορα,γλυκομαννανη οφελη ιδιοτητες
bambysbeautylab.com
Η γλυκομαννάνη (Glucommanan) είναι ένας πολυσακχαρίτης (υδατοδιαλυτή φυτική ίνα) ο οποίος περιέχεται στη ρίζα του φυτού konjac ή elephant yam (Amorphophallus konjac). Η γλυκομαννάνη έχει επιστημονική ονομασία Amorphophallus konjac Koch., και ανήκει στην οικογένεια Araceae.

Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά και μελετήθηκε από τους Κινέζους, ενώ οι θεραπευτικές της ιδιότητες περιεγράφηκαν για πρώτη φορά στο Shen Nong Materia Medica (κινέζικο βιβλίο γεωργικών και φαρμακευτικών φυτών) κατά τη διάρκεια της Δυτικής Δυναστείας των Χαν (περίπου 206 π.Χ. έως 08 μ.Χ.). Οι κινέζοι έχουν χρησιμοποιήσει τη γλυκομαννάνη για περισσότερα από 2.000 χρόνια στη θεραπεία παθήσεων όπως άσθμα, βήχα, κήλη, πόνο στο στήθος, εγκαύματα, αιματολογικά και δερματικά προβλήματα. Τον 6ο αιώνα μ.Χ., η γλυκομαννάνη εισήχθη στην Ιαπωνία ως φάρμακο.

Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται συνήθως σε τρόφιμα, ποτά και καλλυντικά ως γαλακτωματοποιητής και πυκνωτικό μέσο που υποδηλώνεται με τον αριθμό E425-ii. Έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1994 ως πρόσθετο τροφίμων και από το 1996 ως συνδετικό υλικό σε προϊόντα με βάση το κρέας. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός γλυκομαννάνης και η Ιαπωνία είναι η δεύτερη. Στην Κίνα, περίπου 400 εργοστάσια κατασκευάζουν αλεύρι γλυκομαννάνης. Έχει μια μακρά ιστορία χρήσης σε φυτικά μείγματα και παραδοσιακά τρόφιμα, όπως τόφου, νουντλς, και ζελέ konjac.

γλυκομαννανη για αδυνατισμα,γλυκομαννανη φυτικο σκευασμα αγορα,γλυκομαννανη οφελη ιδιοτητες
odkrywamyzakryte.com

Πως λειτουργεί η γλυκομαννάνη;

Η γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπως δυσκοιλιότητα, απώλεια βάρους σε ενήλικες και παιδιά, διαβήτη τύπου 2, και μείωση της χοληστερόλης.

Η γλυκομαννάνη αφού καταναλωθεί μαζί με τουλάχιστον 250 ml νερό, προτιμότερο με άδειο στομάχι και 35-45 λεπτά πριν από το γεύμα, έχει την ιδιότητα να απορροφάει το νερό και στα στομαχικά υγρά σχηματίζοντας μια ογκώδη μάζα σε μορφή γέλης (ζελέ) και να δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση κορεσμού. Ο κορεσμός αυτός βοηθάει στην απώλεια σωματικού βάρους, αφού μειώνει το αίσθημα της πείνας και συμβάλει στην μειωμένη πρόσληψη τροφής. Επιπλέον, η γλυκομαννάνη μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα υγείας όπως δυσκοιλιότητα, να επιβραδύνει την απορρόφηση του σακχάρου και της χοληστερόλης από το έντερο, συμβάλλοντας στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο διαβήτη, και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό.

Πώς η γλυκομαννάνη βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Όπως και άλλες διαλυτές φυτικές ίνες, η γλυκομαννάνη:
  •     Είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες
  •     Καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο στομάχι και προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας (κορεσμού), μειώνοντας τη πρόσληψη τροφής σε μεταγενέστερο γεύμα.
  •     Καθυστερεί το άδειασμα του στομάχου, συμβάλλοντας στην αυξημένη αίσθηση κορεσμού.
  •     Όπως και άλλες διαλυτές ίνες, μειώνει την απορρόφηση των πρωτεϊνών και του λίπους.

Ωστόσο, γλυκομαννάνη είναι διαφορετική από τις άλλες διαλυτές φυτικές ίνες λόγω του ότι γίνεται πιο παχύρρευστη, πράγμα που τη καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική.

γλυκομαννανη για αδυνατισμα,γλυκομαννανη φυτικο σκευασμα αγορα,γλυκομαννανη οφελη ιδιοτητες
Το νέο φυτικό συμπλήρωμα διατροφής της Rotta Natura, "Glucomannan SoS Silueta 555mg, 90caps" είναι ο ιδανικός σύμμαχος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της απώλειας βάρους.Ανακαλύψτε το εδώ.


Πηγή: mydiatrofi.gr

No comments:

Post a Comment