Mar 21, 2018

Εκχύλισμα Πράσινου Τσαγιού: Ένα Ισχυρό Αντιοξειδωτικό και Αποτοξινωτικό Βότανο

πρασινο τσαι οφελη ιδιοτητες,εκχυλισμα πρασινου τσαγιου για αδυνατισμα αποτοξινωση,πρασινο τσαι αποτοξινωση αντιοξειδωση
πηγή εικόνας: dorraslim.com.sg
Το πράσινο τσαϊ (στη βοτανική: ποικιλία Sinensis Camellia Sinensis) χρησιμοποιείται και είναι γνωστό ως ένα από τα ισχυρότερα φαρμακευτικά φυτά στον κόσμο για σχεδόν 5000 χρόνια.

Πολλές πηγές αναφέρουν ότι το πράσινο τσάι πίνεται εδώ και αιώνες στην Κίνα και στην Ιαπωνία, σχεδόν αποκλειστικά για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.Για να έχετε καλύτερη εικόνα, τα ισχυρά οφέλη και οι πολλαπλές εφαρμογές του πράσινου τσάι μπορούν να ομαδοποιηθούν από την αντιμετώπιση του καρκίνου μέχρι τα οφέλη για την καρδιά, περνώντας από το αδυνάτισμα και την κυτταρίτιδα.

Είναι όντως δύσκολο να μη μιλήσουμε με ενθουσιασμό για το πράσινο τσάι.

Πάνω από μια δεκαετία έρευνες για τα πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού, ειδικά για την πιθανότητα να καταπολεμά τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις αποτελούν αξιοπερίεργο, όπως οι ελάχιστες μελέτες για το ρόλο του πράσινου τσαγιού στην μείωση της χοληστερίνης, στην καύση του λίπους, στην πρόληψη του διαβήτη και των εγκεφαλικών καθώς και την αποτροπή της άνοιας.Τα πραγματικά στοιχεία είναι ακόμα ελλειπή, τα περισσότερα ευρήματα μέχρι σήμερα προέρχονται από τα εργαστήρια.

πρασινο τσαι οφελη ιδιοτητες,εκχυλισμα πρασινου τσαγιου για αδυνατισμα αποτοξινωση,πρασινο τσαι αποτοξινωση αντιοξειδωση
πηγή εικόνας: greenteaace.com
Οι περισσότερες και μεγαλύτερες μελέτες σε ανθρώπους εστιάζουν στην επίδραση του πράσινου τσαγιού στις καρδιακές παθήσεις και στον καρκίνο και είναι πολλά υποσχόμενες, αλλά η πλειονότητα τους έχει διεξαχθεί στην Ανατολή που το πράσινο τσάι αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφή τους. Τα αποτελέσματα είναι πιθανώς επηρεασμένα και από άλλους διατροφικούς παράγοντες, σχετικούς με τον τρόπο ζωής, όπως την υψηλή κατανάλωση ψαριού και πρωτεϊνών σόγιας.

Τα πανίσχυρα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, τα οποία ονομάζονται κατεχίνες, συλλέγουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν το DNA και να συμβάλλουν στην εμφάνιση καρκίνου, θρόμβους στο αίμα και αρτηριοσκλήρωση. Τα σταφύλια και τα μούρα, το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα έχουν επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Λόγω της μικρής επεξεργασίας του πράσινου τσαγιού – τα φύλλα του ξεραίνονται και επεξεργάζονται με ατμό και δεν υπόκεινται σε ζύμωση όπως το μαύρο τσάι και το τσάι ουλόνγκ (oolong)  – οι μοναδικές κατεχίνες του, ειδικά η επιγαλλοκαχετίνη (EGCG),  έχουν μεγαλύτερη συγκέντρωση.

πρασινο τσαι οφελη ιδιοτητες,εκχυλισμα πρασινου τσαγιου για αδυνατισμα αποτοξινωση,πρασινο τσαι αποτοξινωση αντιοξειδωση
πηγή εικόνας: healthline.com
 Πράσινο Τσάϊ και Αδυνάτισμα

Το πράσινο τσάι και το εκχύλισμα του έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμά την παχυσαρκία και την χαμηλή LDL (κακή χοληστερίνη), δυο παράγοντες υπεύθυνους για τις καρδιακές παθήσεις και το διαβήτη, αλλά σε περιορισμένες  μελέτες. Το ίδιο αποδείχτηκε και στην μελέτη της Ολλανδίας και της Ιαπωνίας.
πρασινο τσαι οφελη ιδιοτητες,εκχυλισμα πρασινου τσαγιου για αδυνατισμα αποτοξινωση,πρασινο τσαι αποτοξινωση αντιοξειδωση
Στην μελέτη της Ολλανδίας, οι συμμετέχοντες που έπιναν πράσινο τσάι με καφεΐνη έχασαν περισσότερα κιλά, αλλά και αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι χωρίς καφεΐνη παρατήρησαν μείωση της περιφέρειας της κοιλιάς τους και του σωματικού τους βάρος. Οι ερευνητές  υποθέτουν ότι η καφεΐνη βοηθάει στην οξείδωση των λιπαρών και συνεπώς στο αδυνάτισμα.

Προσθέστε στη διατροφή σας το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού  Green Tea extract Ceai Verde  και βοηθήστε τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την οξείδωση και τις τοξίνες εδώ.


Πηγή: e-diatrofi.gr

No comments:

Post a Comment